Регистрация

Боровинков кекс с царевично брашно

Автор:
lubo
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
552
Оцени рецептата

2/3 ч боровинки, пресни или замразени

1 1/2 ч брашно

1/3 ч царевично брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1/2 ч кисело мляко, плюс

1 с.л. кисело мляко

1 ч.л. лимонов сок

2/3 ч захар

2 ч.л. захар

1/4 ч олио, плюс допълнително за намазване на тавата

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1 голямо яйце

1 белтък

1/4 ч.л. канела, смляна

 

Разбъркайте боровинките с 1 супена лъжица брашно. Заделете. Разбъркайте останалото брашно, царевичното брашно, бакпулвера и солта в купа. Смесете киселото мляко и лимоновия сок в друга купа. Смесете 2/3 чаша захар, олиото и лимоновите кори в купа. Разбийте с цялото яйце, след това с белтъка, като разбивате добре след всяко добавяне. Като редувате, добавете сухите съставки и сместа с кисело мляко, като започнете и завършите със сухи съставки. Разбърква се само докато се смесят. Внимателно се добавят боровинките. Изсипете тестото в намазана тавичка за кекс. Смесете останалите 2 супени лъжици захар и канелата в малка купа и поръсете тестото. Пече се в центъра на фурната на 180°С. След 25 минути печене, покрийте леко съда с алуминиево фолио. Пече се до златисто и докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, около 50 - 60 минути. Охладете в съда за 10 мин. и извадете върху решетка да се охлади напълно. 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта