Бисквитки с мътеница
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч универсално брашно, пресято
1 ч.л. бакпулвер
1/8 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. сол
2 с.л. безсолно масло
1/4 ч плюс 1 чаена лъжичка мътеница
1. Загрейте фурната до 190°С. Постелете тавичка с пергаментова или восъчна хартия.
2. В купа се комбинират сухите съставки и се разбиват добре. Прибавете маслото с пръсти или вилица, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете мътеница малко по малко и с ръце или вилица прибавяйте по малко от останалата смес, докато се оформи гладка топка тесто.
3. На леко набрашнена повърхност разточете тестото с точилка на кръг около 18 см в диаметър и 1 см дебелина. С помощта на чаша, изрежете 12 бисквитки. Ако желаете, можете да разточите отново остатъците от тестото, за да направите още, но тяхната текстура ще бъде по-плътна от тази на останалите.
4. Сложете бисквитките в тава и печете до златисто, за около 15 минути. Сервирайте топло.
За 12 миниатюрни бисквитки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ