Бананов крем-карамел
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч захар
2 средно големи леко презрели банана, обелени и нарязани на парчета
8 големи яйца
2 консерви кондензирано мляко (340 г)
2 ч.л. екстракт от ванилия
1/2 ч.л. настъргано индийско орехче
1/4 ч.л. сол
Ягоди (за гарниране) - по желание
1. Напълнете тава с гореща вода и я сложете върху решетка в центъра на фурната. Загрейте фурната до 180С.
2. В малка тенджера, сгорещете 1/2 чаша захар на умерен огън за около 5 минути, като се разбърква от време на време, докато захарта се разтопи и стане златисто кафява. Веднага излейте сместа в тавичка за печене на хляб, така че захарта да покрие напълно дъното на съда.
3. В голяма купа, разбийте бананите и останалите 3/4 чаша захар с електрически миксер на висока скорост, докато напълно се втечнят и не останат бучки. Прибавете яйцата.
4. Добавете кондензираното мляко, ванилията, индийското орехче и солта. Разбийте с миксер на ниска скорост или просто се разбърква, докато се смесят. Изсипете сместа в тавичка за хляб.
5. Внимателно поставете тавата в центъра на съда с топла вода. Пече се 1 час и 15 - 20 минути или докато нож, пъхнат в близост до центъра, излезе чист и се зачерви отгоре. Извадете тавата от водата и прехвърлете върху решетка, за да се охлади напълно. След като се охлади, покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 8 часа.
6. Преди поднасяне, прокарайте тънък нож около ръба на крема. Обърнете в чиния за сервиране и полейте с всички сокове от съда. Нарежете на 10 парчета и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ