Регистрация

Балсамово пилешко

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
514
Оцени рецептата

1/2 ч сухо бяло вино или ябълков сок

1/2 ч пилешки бульон

1 с.л. нарязана прясна или

1/2 ч.л. сушена мащерка

2 с.л. лимонов сок

2 с.л. балсамов оцет

2 ч.л. настъргана лимонова кора

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

12 средно големи пилешки бутчета или

6 пилешки гърди, половинки

 

Смесете всички съставки, с изключение на пилешките бутчета в плитък стъклен или пластмасов съд. Сложете пилешкото и обърнете, за да се покрие с маринатата. Покрийте и охладете за най-малко 2 часа. Поставете пилето и маринатата в голям тиган. Кипнете и намалете огъня. Покрийте и оставете да къкри 15 до 20 минути или докато месото омекне. Извадете месото и дръжте на топло. Изчакайте маринатата да заври. Оставя се да ври около 6 минути или докато течността се редуцира наполовина. Залейте пилешкото.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта