Регистрация

Бадемово-чеснов сос

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
12 Jun
|
Видяна:
785
Оцени рецептата

3 с.л. бадеми

12 скилидки чесън, обелени

3 с.л. фъстъчено олио

226 г крема сирене; на стайна температура

1/4 ч сметана

1 ч.л. сос Уорчестър

1 ч.л. дижонска горчица

2 ч.л. нарязан магданоз, пресен

1 ч.л. сушен розмарин

2 лука шалот, нарязани

Сол и черен пипер, на вкус

1/3 ч бита сметана

 

Препечете бадемите на 160С във фурната за 10 минути. Нарежете. Намалете топлината до 135С и изпечете чесъна в олиото. Може да се покрие с фолио, за да не покафенява. Оставете чесъна да се охлади, след това го смесете с олиото в купа. Добавете крема сиренето, заквасената сметана, соса Уорчестър и горчицата, смесете добре. Добавете ядките, магданоза, розмарина, шалота, сол и черен пипер на вкус и смесете отново. Разбийте сметаната за разбиване и я добавете в сместа. Изсипва се в купа за сервиране и се охлажда в продължение на 2 часа. Сервира се на стайна температура.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта