Бадемово-чеснов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. бадеми
12 скилидки чесън, обелени
3 с.л. фъстъчено олио
226 г крема сирене; на стайна температура
1/4 ч сметана
1 ч.л. сос Уорчестър
1 ч.л. дижонска горчица
2 ч.л. нарязан магданоз, пресен
1 ч.л. сушен розмарин
2 лука шалот, нарязани
Сол и черен пипер, на вкус
1/3 ч бита сметана
Препечете бадемите на 160С във фурната за 10 минути. Нарежете. Намалете топлината до 135С и изпечете чесъна в олиото. Може да се покрие с фолио, за да не покафенява. Оставете чесъна да се охлади, след това го смесете с олиото в купа. Добавете крема сиренето, заквасената сметана, соса Уорчестър и горчицата, смесете добре. Добавете ядките, магданоза, розмарина, шалота, сол и черен пипер на вкус и смесете отново. Разбийте сметаната за разбиване и я добавете в сместа. Изсипва се в купа за сервиране и се охлажда в продължение на 2 часа. Сервира се на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ