Регистрация

Баварски ванилов крем

Автор:
bogdanova
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
286
Оцени рецептата

2 пакета желатин

1/2 ч вода, студена

9 с.л. захар

1 с.л. царевично нишесте

2 яйца големи, разбити

1 1/2 ч мляко, попарено

1 ч сладолед; ванилия

1 ч.л. ванилия

1 ч бита сметана

 

Поръсете желатина върху студената вода, за да омекне. Сгорещете разтворения желатин напълно. Смесете захарта и нишестето. Добавете яйцата, разбийте за 2 минути. Бавно добавете топлото мляко, като разбивате непрекъснато. Изсипете в тенджера. Гответе на умерен огън, докато кремът покрива гърба на лъжица. Добавете желатина и сладоледа, докато яйчният крем е горещ. Охлажда се докато леко се сгъсти. Добавете ванилията. Прибавете битата сметана. Изсипете във формички. Охладете докато стегне. Извадете внимателно от формичките и сервирайте гарнирано с пресни плодове.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта