Регистрация

Аспержи и гъби със сос от черен боб

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
30 Jan
|
Видяна:
727
Оцени рецептата

450 г аспержи, нарязани диагонално на парчета от по 5 см

115 г кафяви печурки

2 скилидки чесън

1 с.л. ферментирал черен боб

1 1/2 с.л. оризов оцет

1 с.л. соев сос

1 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. кафява захар

1 с.л. саке

 

Бланширайте аспержите в продължение на 5 минути в кипяща вода. Отцедете и оставете настрана. Измийте и нарежете гъбите на филийки. Заделете. Счукайте чесъна. Изплакнете хубаво черния боб. Смесете чесъна и боба. Заделете. Смесете оцета, ориза, соевия сос, нишестето, захарта и сакето. Заделете. Напълнете чаша с вода и я сложете в близост до печката. Загрейте тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете чесновата смес. Разбърква се и се запържва за една минута, като се добавя вода, когато сместа започне да залепва. Добавете аспержите и се разбърква и запържва за 10 минути, отново се добавя вода, само колкото е необходимо. Добавете гъбите и се разбърква и запържва за 2-5 минути. Добавете сместа с оцет и се разбърква, докато се покрият равномерно и сосът се сгъсти. Сервирайте веднага.

 





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта