Регистрация

Ароматна леща с ориз

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
615
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 ч настърган кашкавал, разделена

3/4 ч леща, почистена и измита

3/4 ч лук, нарязан

1/2 ч кафяв ориз

3 1/2 ч пилешки бульон

1/4 ч сухо червено вино

1/2 ч.л. сушен босилек, натрошен

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. сушен риган

1/4 ч.л. сушена мащерка

1/8 ч.л. чесън на прах

1/8 ч.л. пипер

 

Начин на приготвяне:

Смесете 1/2 чаша сирене и останалите съставки в голяма купа; разбъркайте добре. Изсипете сместа в ненамазана йенска тенджера. Покрийте с капак и се пече на 180С в продължение на 2 часа или докато лещата омекне, като се разбърква от време на време. Поръсете отгоре с останалото сирене. Пече се за 5 минути или докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта