Регистрация

Ароматен ябълков пай

Автор:
yordanka
|
Дата:
27 Sep
|
Видяна:
680
Оцени рецептата

1 1/2 ч брашно

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. индийско орехче

1/2 ч безсолно масло, охладено и нарязано на парчета

1/2 ч твърда зеленчукова мазнина, охладена и нарязана на парчета

5 с.л. вода, приблизително

За пълнежа:

1,3 кг зелени ябълки, обелени и нарязани на тънки филийки

1/2 ч захар + 1 ч.л.

1/2 ч кафява захар

1/4 ч брашно

1 с.л. пресен лимонов сок

1 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

1/4 ч.л. смляна кора от индийско орехче

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. смлян бахар

1 ч.л. мляко

 

На блата: Смесете брашното, захарта, солта и индийското орехче в блендера. Като включвате и изключвате уреда, добавете маслото и мазнината, докато сместа заприлича на овесени ядки. Постепенно добавете водата, лъжица по лъжица. Оформете тестото на топка и се нарязва на 2 равни части. Приплескайте всяка на диск. Увийте в найлон и оставете в хладилника за 1 час. Дръжте в хладилника. Тестото трябва да се остави на стайна температура, преди да се разточи. За пълнежа: Сложете решетката на фурната в долната част и загрейте до 200С. В голяма купа, смесете ябълките с 1/2 чаена чаша захар, кафявата захар, брашното, лимоновия сок, канелата, индийското орехче, лимоновата кора, кората от индийско орехче, карамфила и бахара. Разточете едната част от тестото върху набрашнена повърхност на кръг. Прехвърлете го в дълбока стъклена чиния за пай. Подрежете краищата, така че да се подават на 1 см от ръба. Намажете ръба леко с вода. Прехвърлете ябълковата смес в тестото. Разточете второто тесто. Покрийте ябълките. Подрежете краищата, така че да се подават на 1 см от ръба; заделете отрязаното тесто. Сгънете горния ръб под долния и притиснете, за да се запечатат. Разточете отново заделеното изрязано тесто и изрежете формички като листенца. Намажете едната страна на всяко листенце с мляко и подредете върху тестото. Направете цепки върху горния слой, за да излиза парата. Намажете с мляко; поръсете с останалата 1 чаена лъжичка захар. Сложете в тавичка. Пече се, докато кората е златисто кафява и соковете забълбукат, за около 1 час 10 минути. Може да покриете ръбовете с алуминиево фолио, ако покафенеят твърде бързо. Прехвърля се върху решетка, за да се охлади.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous01-07-2025
Norma ISO 10816 Sistemas de equilibrado: importante para el operación suave y óptimo de las maquinarias. En el entorno de la innovación avanzada, donde la productividad y la estabilidad del aparato son de alta trascendencia, los dispositivos de calibración cumplen un rol fundamental. Estos equipos especializados están creados para calibrar y estabilizar elementos giratorias, ya sea en maquinaria de fábrica, transportes de movilidad o incluso en equipos domésticos. Para los técnicos en soporte de sistemas y los especialistas, utilizar con dispositivos de ajuste es crucial para promover el rendimiento estable y confiable de cualquier mecanismo móvil. Gracias a estas alternativas modernas avanzadas, es posible minimizar sustancialmente las oscilaciones, el ruido y la presión sobre los soportes, aumentando la duración de partes importantes. También importante es el rol que desempeñan los dispositivos de ajuste en la asistencia al consumidor. El ayuda especializado y el conservación regular empleando estos equipos permiten dar asistencias de gran nivel, mejorando la agrado de los consumidores. Para los titulares de emprendimientos, la aporte en estaciones de ajuste y dispositivos puede ser esencial para aumentar la efectividad y eficiencia de sus dispositivos. Esto es sobre todo significativo para los inversores que manejan pequeñas y pequeñas negocios, donde cada detalle importa. También, los equipos de equilibrado tienen una extensa utilización en el sector de la fiabilidad y el control de excelencia. Posibilitan encontrar potenciales fallos, previniendo intervenciones caras y averías a los dispositivos. Además, los datos recopilados de estos sistemas pueden utilizarse para maximizar procedimientos y aumentar la exposición en plataformas de consulta. Las zonas de uso de los sistemas de ajuste cubren múltiples sectores, desde la manufactura de ciclos hasta el supervisión ambiental. No importa si se considera de grandes producciones de fábrica o reducidos talleres hogareños, los dispositivos de balanceo son necesarios para asegurar un rendimiento productivo y sin riesgo de fallos.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта