Регистрация

Ананасово-лимоново пиле

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
30 Sep
|
Видяна:
604
Оцени рецептата

2 цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени

1/4 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер

1 с.л. сухо шери

За соса с лимон:

2 резена ананас от консерва

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

1/4 ч вода

3 с.л. кафява захар

2 с.л. оризов оцет

1 с.л. масло

2 ч.л. олио

1 1/4 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1 ч.л. фино счукан пресен джинджифил

1 ч галета

1/4 ч сусамово семе

1 яйце, леко разбито

 

Подготовка: Изтънете гърдите с чукче за месо. Поставете в купа и добавете сол, черен пипер и шери; разбъркайте, за да се покрие. Заделете за 30 мин. За лимоновия сос: разбийте до гладкост ананаса в блендер. След това смесете с останалите съставки за соса в малка тенджера; заделете. Смесете галетата и сусама в плитка купа. Потопете пилешкото в яйце, след това в галетата, като изтръскате излишното. Заделете за 5 мин. Начин на приготвяне: Налейте 5 см олио в дълбок тиган. Поставете над средно-висока температура, докато мазнината достигне 180-190 градуса. Добавете пилешкото, по 2 парчета наведнъж, и пържете за 3 до 4 минути или до златисто кафяво и докато месото вече не е розово, като обръщате от време на време. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Междувременно, пригответе соса над средно-висока температура, като се разбърква, докато заври и се сгъсти леко. Нарежете пилето на ивици и подредете в чиния. Изсипете соса върху пилето и гарнирайте ръба на чинията с допълнително резени ананас. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта