Регистрация

Яхния с пилешки гърди, гъби и зеленчуци

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
02 Oct
|
Видяна:
13
Оцени рецептата

Необходими продукти:

500-600 г пилешко филе

1 голяма или 2 малки глави лук

1 голям морков

1 с.л. с връх брашно

2 скилидки чесън

сол и пипер на вкус

250-300 г гъби

200 мл готварска сметана

2 с.л. олио

20 г масло

копър - пресен

обелки от лук, морков, целина, дафинов лист - каквото имате за ароматен бульон

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата със зеленчуковите обелки и подправки на вкус. Щом заври, добавете пилешкото месо и варете 25 минути.

2. През това време наситнете лука и моркова, а гъбите нарежете на полумесеци.

3. Отцедете месото от бульона и го нарежете на хапки или накъсайте на влакна като за каша. Прецедете си 500 мл от бульона.

4. Сгорещете олиото в тенджера или голям тиган с капак и запържете лука и моркова. Добавете гъбите и маслото и гответе докато водата и се поизпари. Добавете пилешкото месо. Разтворете брашното в заделения бульон и през цедка налейте сместа в ястието. Добавете сол и пипер на вкус и оставете да покъкри 10 минути докато течността се сгъсти.

5. Налейте сметаната, добавете намачкания чесън и оставете на слаб огън за още 5 минути под капак.

6. Поръсете с наситнен копър и сервирайте





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта