Регистрация

Шоколадов пай с орехи

Автор:
Генчев
|
Дата:
01 Nov
|
Видяна:
658
Оцени рецептата

170 г полусладък шоколад, натрошен

2/3 ч евапорирано мляко

2 с.л. масло или маргарин

2 яйца, леко разбити

1 ч захар

2 с.л. брашно

1/4 ч.л. сол

1 ч.л. ванилия

1 ч орехи, нарязани

1 неизпечен блат за пай

 

Смесете шоколада, кондензираното мляко и маслото в малка тенджера. Гответе на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа е гладка. Смесете яйцата, захарта, брашното, солта, ванилията и орехите в купа и разбъркайте добре. Постепенно добавете шоколадовата в яйчената смес, смесете добре и се излива в блата за пай. Пече се на 190 градуса във фурната за 40 минути или до стягане на пълнежа. Охладете върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта