Регистрация

Шоколадов мраморен кейк

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
10 Sep
|
Видяна:
703
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

2 ч брашно 

1 ч.л. бакпулвер 

1/2 ч.л. сода за хляб 

1/2 ч.л. сол 

1 1/3 ч захар, разделени 

1/3 ч какао на прах, неподсладено 

1 ч.л. кафе, разтворимо, на прах или еспресо 

1/4 чаша вода 

1 яйце 

1 белтък 

6 с.л. масло, безсолно, омекотено, нарязано 

1 ч кисело мляко, обикновено, нискомаслено 

2 ч.л. ванилов екстракт 

 

Начин на приготвяне:

Сложете решетката на фурната на най-ниската степен. Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете форма за кекс с мазнина. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в купа. В друга купа, смесете 1/3 чаена чаша захар, какаото, кафето и водата до гладкост. Смесете яйцето и белтъка в чаша; заделете. Разбийте маслото на крем с миксер за 1 минута. Постепенно се добавя останалата 1 чаша захар и се разбива на висока скорост около 3 минути. Постепенно добавете яйцата; разбийте 2 минути. С миксера на ниска скорост, се добавят сухите съставки последователно с киселото мляко, като се започва и завършва със сухи съставки. Разбийте, докато са добре смесени. Измерете 1 1/2 чаши тесто и се добавете какаовия микс. Изсипете около 3/4 от бялото тесто равномерно по дъното на съда. Капнете от шоколадовото тесто, след това капнете от бялото тесто върху шоколадовото. С тънък нож, направете зигзагообразни линии. Не трябва да се смесват много, само докато се получи мраморен ефект. Пече се 45-50 минути, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста. Охладете в съда за 10-15 минути. Извадете от формата и охладете напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта