Регистрация

Шоколадов крем със сурови яйца

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
137
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 яйца

1 черен шоколад

100 г захар

50 г пудра захар

щипка сол

50 г масло

Начин на приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Белтъците разбийте с щипка сол на пяна. Ако искате да ви се бият лесно, добре е да ги извадите от хладилника час преди да започнете готвенето. Към готовата пяна добавете пудра захарта. Жълтъците разбийте на блед гладък крем със захарта.

Шоколада натрошете в метална купичка, добавете маслото към него и солежете да се разтопи на водна баня. Не хитрувайте като разтапяте на слаб котлон. Ще загори и ще промени вкуса на сладкиша. Охладете разтопения шоколад и го налейте към жълтъците. Разбъркайте със силиконова шпатула. След това добавете и белтъците и разбъркайте отново с шпатулата.

Получения крем разпределете в купички и приберете в хладилник. По желание можете да украсите с плодове, бита сметана или топка сладолед. Консумирайте в рамките на 24 часа, защото десертчето се прави със сурови яйца все пак.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта