Регистрация

Черна чили паста

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
1289
Оцени рецептата

1 ч олио, за пържене на маслена баня

113 г сушени зелени чушки халапеньо

1 ч нарязан шалот

1 ч нарязан чесън

226 г сушени скариди

2 с.л. скаридена паста

1/3 ч рибен сос

1/4 ч захар

 

Загрейте малък тиган с олиото и изпържете сухите чушки, лука и чесъна до тъмно кафяво. Поставете пържените съставки с всички останали в блендер и разбийте до получаването на гладка смес. Изсипете цялата смес в средно голям тиган и запържете на умерен огън за около 5 минути. Свалете от огъня, охладете и сложете в буркан с плътно затваряща се капачка и използвайте като сос за потапяне към любимото си ястие.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта