Хлебен пудинг с череши и ванилов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За ваниловия сос:
1 ч мляко
1 ч сметана
1/2 ч.л. ванилия
4 жълтъка
1/2 ч захар
За хлебния пудинг:
4 филийки бял хляб
1 консерва сладки тъмни череши, без костилките
3 1/2 ч мляко
5 цели яйца
2 жълтъка
1 ч захар
1 ч.л. ванилия
1. Направете ваниловия сос: в малка тенджера, върху директна топлина сложете 1 чаша мляко със сметаната и 1/2 ч. л. ванилия само докато се образуват мехурчета около ръба. Отстранете от огъня. Върху тенджера с вряща вода, с електрически миксер на средна скорост, разбийте 4 жълтъка, докато се сгъстят.
2. Постепенно разбийте в сместа 1/2 чаша захар, докато се оформят меки върхове, при повдигане на бъркалките. Добавете топлата смес с млякото. Сложете в купа над тенджера с гореща вода, без да докосва дъното на купата. Гответе, като се разбърква, докато покрива гърба на лъжица - около 10 до 15 минути.
3. Изсипете в купа, поставете лист восъчна хартия отгоре. Оставете в хладилника за 2 часа. Загрейте фурната до 180С. Изрежете коричките от хляба и срежете наполовина по диагонал. Отцедете черешите. Сложете черешите на дъното на намазана с масло квадратна тавичка. Сложете филийките, така че да се припокриват отгоре.
4. Подгответе яйчения крем: В малка тенджера на директна топлина сгорещете млякото, докато се образуват мехурчета по ръба на съда. Отстранете от огъня. В средно голяма купа с електрически миксер, разбийте целите яйца и жълтъците, до побеляване и пяна. Постепенно добавете захарта, по 2 супени лъжици в даден момент, без да спирате да разбивате.
5. Разбийте, докато са добре смесени. Постепенно изсипете горещото мляко, като разбивате постоянно. Добавете ванилията, смесва се добре. Изсипете яйчения крем върху хляба и черешите в тавичка. Сложете тавичката много внимателно в голям плитък съд на долния рафт на фурната. Внимателно налейте гореща вода до 2,5 см ниво около тавата с пудинга.
6. Пече се, непокрито, 45-50 минути или докато нож, поставен в центъра излезе чист. Извадете върху решетка, за да се охлади. При поднасяне, полейте със сос индивидуалните порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ