Регистрация

Халапеньо горчица

Автор:
Благослава
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
1017
Оцени рецептата

2 с.л. цели семена от кориандър

1/4 ч цели семена жълт синап

1/4 ч цели семена черен синап

1/4 ч сушен синап на прах

3/4 ч студена вода

3 скилидки чесън, обелени и нарязани ситно

1 малка глава лук; обелен и нарязан ситно

2 малки чушки (или повече), почистени

1/4 ч ябълков оцет

1/4 ч сухо бяло вино

 

Препечете семената кориандър в сух тиган или ги поставете в плоска чиния и в микровълнова фурна на висока степен от 4 до 5 минути. Натрошете семената синап и семената кориандър леко в хаванче или пасатор, след това прибавете сушения синап на прах във водата и смесете всичко; оставете да престои в продължение на най-малко три часа.

Смесете останалите съставки и разбийте в блендера до гладкост. Разбъркайте пюрето в горчицата. Оставете сместа да заври, след това намалете огъня и оставете да къкри 5 минути или до желаната гъстота, като разбърквате от време на време. Горчицата ще сгъсти леко и след охлаждане.

Съхранявайте в хладилника, покрито.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта