Регистрация

Тиквички по италиански

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
1986
Оцени рецептата

6 големи тиквички

1/4 ч вода

3 с.л. масло или маргарин

3 с.л. зехтин

2 ч.л. сол

2 ч.л. нарязан магданоз

1/2 ч.л. сушени листа босилек

1/2 ч.л. сушени листа риган

 

1. Измийте тиквички, но не ги белете. Нарежете ги на тънки филийки. Сложете ги в дълбок топлоустойчив, неметален съд за готвене. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 7 минути или докато тиквичките поомекнат.

2. Отцедете водата. Добавете масло или маргарин и зехтина при тиквичките, сгорещете, непокрити, в микровълновата фурна за 1 минута.

3. Добавете останалите съставки и разбъркайте внимателно да се смесят. Сгорещете, непокрито, от 2 до 3 минути в микровълновата фурна, до желаната готовност на тиквичките.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта