Регистрация

Сос за мазане с авокадо и заквасена сметана

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
13
Оцени рецептата

Този сос можете да хапвате като разядка, гребвайки си го с виличка за мезе или пък да го намажете върху хляб, брускета, крекер. Подходящ е също и като салца за чипс. Прави се лесно и е идеално допълнение към любимото мезе.

Необходими продукти:

2 плода авокадо

1/2 лимон

1 малка купичка (125 мл) заквасена сметана

4-6 скилидки чесън

връзка копър или листа пресен босилек

сол

лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

Авокадото обелете, извадете меката сърцевина и намачкайте с вилица. Добавете лимоновия сок и разбъркайте хубаво. Така няма да потъмнее. Залейте със сметаната и разбъркайте отново. Добавете намачкания на паста чесън със сол и наситнените листенца от избраната от вас зелена подправка (не слагайте и двете - изберете си една от тях). Разбъркайте. Опитайте на соленост и при нужда добавете още малко. По желание можете да опикантите с лют пипер или силно наситнена люта чушка.

Поднесете с хляб, крекери, солети, соленки, чипс, тортила или просто вместо салата.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта