Сос Биенвил
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г брашно
6 с.л. масло
1/2 ч рибен бульон
1/2 с.л. филета от пъстърва (с кожа)
226 г много малки скариди
226 г рачешко месо
6 яйчни жълтъка, разбити
1 ч френско вино
1 с.л. жълта хранителна боя
1 ч пълномаслена сметана
Сол и черен пипер на вкус
Сгорещете маслото в тенджера с дебело дъно. Добавете брашното и гответе на бавен огън в продължение на 3 минути. (Не оставяйте да покафенява.) Добавете рибния бульон и разбийте с готварска тел енергично в продължение на 1 минута, след което оставете да къкри за 1/2 час. Разбърквайте от време на време. След това добавете пъстървата, скаридите и яйчните жълтъци, прибавете и сметаната и разбивайте енергично в продължение на 4 минути. Добавете виното и бъркайте още 1 минута. Оставете в хладилника за поне 1/2 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ