Регистрация

Свинска пържола със заливка от маслен сос

Автор:
Генчев
|
Дата:
14 Oct
|
Видяна:
149
Оцени рецептата

Обичам тази рецепта, когато ми се хапва домашно направена сочна мръвка. Става за броени минути и е мнооого вкусно. Сосчето е истинският овкусител и тънката част в рецептата. Съветвам да се спрете на щедри сочни вратни пържоли с кост. Не правете този грях да начуквате месото!

Необходими продукти:

2 големи свински пържоли

50 г масло

1/3 ч.л. горчица

1 с.л. соев сос

1 с.л. лимонов сок

4-6 скилидки чесън

сол и пипер

кимион

1/2 ч.л. лют сос по желание

Начин на приготвяне:

Мръвките обтрийте със сол и пипер. Сложете ги да се запекат двустранно на леко намаслен наребрен тиган, без да го похлупвате с капак - примирете се с пръскането и цвърченето им. Печете до желаната готовност. Аз лично ги харесвам мидиъм - с типичната сочност в средата. Отнема около 3:30 минути от страна на умерен към силен огън.

Докато пържолите се пекат, направете соса. Нарежете маслото на кубчета в малка метална чашка и сложете на слаб огън на котлона. Подгрейте колкото да се разтопи маслото, но без да се пържи или да зацвърчава. Махнете от огъня. Добавете 1/2 ч.л. кимион, соевия сос, лимоновия сок и стрития на паста чесън. Вкарайте и горчицата и лют сос по желание и разбъркайте до хомогенност.

Готовите пържоли поднесете със соса, като всеки сам си залее месото колкото му е вкусно. Ако ви остане от сосчето на финала - отопете го с малко хлебче - страхотно е.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта