Регистрация

Сармички с лозови листа и кафяви морски водорасли

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
930
Оцени рецептата

5 с.л. нарязан лук

1 ч олио

2 ч вода

1 ч кафяв ориз

1 ч.л. сол

2 ч.л. кафяви морски водорасли

2 ч.л. сушен копър

1/4 ч.л. канела

1/2 ч.л. мента

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч.л. бахар

Сокът на 1 лимон

12 лозови листа

 

Запържете лука в маслото до светло кафяво. Добавя се 1 ч вода с ориза, солта и водораслите. Разбърква се добре. Покрийте и гответе, докато водата се абсорбира. Сваля се от огъня, оставя се да се охлади леко и се добавят останалите подправки. Поставете 1 пълна ч.л. от плънката във всеки лозов лист. Сгънете веднъж листа в основата, подгънете краищата и навийте плътно на руло. Сложете в тенджера, със затворения край надолу. Добавете останалата чаша вода и лимоновия сок. Гответе бавно на слаб огън, докато почти цялата течност се абсорбира. Сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта