Регистрация

Салца верде

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
874
Оцени рецептата

2 с.л. тиквени семки

2 с.л. зелени люти чушки

1/4 ч магданоз, нарязан

2 ч бульон

1/4 ч олио

Сол и черен пипер на вкус

1 с.л. запръжка (1 част олио за готвене към 2 части брашно)

 

Препечете семената от тиква до кафяво или използвайте готови печени тиквени семки. Смелете ги, заедно с лютите чушки и магданоза, много фино. В тигана с олиото добавете малко пилешки бульон. Добавете сместа с чилито и разбъркайте добре, след което се добавя останалият пилешки бульон. Подправете със сол и черен пипер на вкус, и се готви за няколко минути на умерен огън. Добавете запръжката и се разбърква, докато се сгъсти след това свалете от огъня.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта