Руски чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За чийзкейка:
6 ч извара
6 жълтъка, големи
1 1/2 ч пудра захар
1 1/2 ч сметана
1/2 ч захаросани плодове
1/2 ч стафиди, без семена
1/2 ч бадеми, нарязани, препечени
1 ч.л. настърганата лимонова кора
225 г масло
3 ч.л. екстракт от ванилия
За соса:
2 жълтъка, големи
1/4 ч ликьорно вино
1 ч.л. настърганата лимонова кора
3 с.л. пудра захар
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. светъл ром
Натиснете изварата през сито. Смесете я с жълтъците, като разбивате с миксер и ги добавяте един по един. Добавете захарта и смесете добре. Загрейте сметаната в голяма тенджера, докато почти кипне, след това добавете сместа с извара и варете на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Махнете от огъня, преди да започне да ври. Добавете плодовете, бадемите и лимоновата кора. Охлажда се. Разбийте на крем маслото и ванилията, след което се добавят в охладената смес с извара. Сложете голямо парче тензух в чиста саксия за цветя, с дупки на дъното, така че да можете да покриете съда с парчето. Напълнете съда със сместа и покрийте с тензуха. Сложете някаква тежест отгоре и поставете в хладилника за 2 до 3 дни. Суроватката ще капе от дъното на саксията, така че не забравяйте да поставите някакъв съд отдолу. Когато се отцеди, внимателно извадете тортата от съда. Махнете тензуха и загладете страните с горещ нож. Пригответе соса. Разбийте жълтъците, захарта, виното и лимоновата кора на водна баня. Варете и продължете да биете, докато сместа се сгъсти. Добавете лимоновия сок и рома, след което охладете за кратко. Изсипете соса върху чийзкейка и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ