Регистрация

Руски чийзкейк

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
556
Оцени рецептата

За чийзкейка:

6 ч извара

6 жълтъка, големи

1 1/2 ч пудра захар

1 1/2 ч сметана

1/2 ч захаросани плодове

1/2 ч стафиди, без семена

1/2 ч бадеми, нарязани, препечени

1 ч.л. настърганата лимонова кора

225 г масло

3 ч.л. екстракт от ванилия

За соса:

2 жълтъка, големи

1/4 ч ликьорно вино

1 ч.л. настърганата лимонова кора

3 с.л. пудра захар

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. светъл ром

 

Натиснете изварата през сито. Смесете я с жълтъците, като разбивате с миксер и ги добавяте един по един. Добавете захарта и смесете добре. Загрейте сметаната в голяма тенджера, докато почти кипне, след това добавете сместа с извара и варете на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Махнете от огъня, преди да започне да ври. Добавете плодовете, бадемите и лимоновата кора. Охлажда се. Разбийте на крем маслото и ванилията, след което се добавят в охладената смес с извара. Сложете голямо парче тензух в чиста саксия за цветя, с дупки на дъното, така че да можете да покриете съда с парчето. Напълнете съда със сместа и покрийте с тензуха. Сложете някаква тежест отгоре и поставете в хладилника за 2 до 3 дни. Суроватката ще капе от дъното на саксията, така че не забравяйте да поставите някакъв съд отдолу. Когато се отцеди, внимателно извадете тортата от съда. Махнете тензуха и загладете страните с горещ нож. Пригответе соса. Разбийте жълтъците, захарта, виното и лимоновата кора на водна баня. Варете и продължете да биете, докато сместа се сгъсти. Добавете лимоновия сок и рома, след което охладете за кратко. Изсипете соса върху чийзкейка и поднесете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта