Прасковен сладкиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч нарязани фино праскови
3/4 ч вода
1/2 ч захар
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1/2 ч масло или маргарин, меко
1/4 ч мазнина
1 ч захар
2 яйца
1 ч.л. ванилия
2 1/2 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
Смесете прасковите, водата, 1/2 чаша захар и индийското орехче в тенджера. Кипнете и намалете огъня. Покрийте и оставете да къкри около 35 минути или докато прасковите омекнат и водата е почти абсорбирана; оставете да изстине леко. Намачкайте с вилица. Смесете маргарина, мазнината, 1 чаена чаша захар, яйцата и ванилията. Добавете останалите съставки. Покрийте и охладете за най-малко 1 час преди сервиране. Разделете наполовина. Разточете всяка половина на правоъгълник върху набрашнена повърхност. Разпространение половина на прасковената смес на около 1 см от краищата на всеки правоъгълник. Навийте на плътно руло, като започнете от дългия край. Натиснете, за да се запечата. Покрийте и охладете за най-малко 4 часа. Загрейте фурната до 190С. Нарежете рулата на тънки филийки. Сложете в тавичка. Пече се около 10 минути или докато леко покафенеят; охладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ