Регистрация

Понички с пълнеж

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
649
Оцени рецептата

2 с.л. захар

1/2 ч вода

2 пакета активна суха мая

1/4 ч мляко

5 ч брашно

115 г масло

1/2 ч захар

2 големи яйца

3 жълтъка

1 ч.л. сол

1 ч.л. екстракт от ванилия

Кората на 1 лимон

1 ч конфитюр от рози

Пудра захар, колкото е необходимо

 

Комбинирайте захарта и водата, поръсете маята и се оставете да престои, докато омекне. Стоплете млякото и го добавете, заедно с 1/4 ч брашно в сместа с мая. Разбийте добре, покрийте и оставете да втаса до побеляване и до пяна, около 10 минути. В друга купа, разбийте на крем маслото и захарта. Разбийте яйцата и жълтъците, като смесите добре и разбийте с маслената смес, като се разбива старателно, докато яйцата побелеят. Настържете фино кората на един лимон и я добавете, заедно с ванилията и сместа с маята в маслено-яйчената смес. Добавете 4 ч брашно. Омесете на ръка за около 10 мин. Сложете в намазана купа, като обърнете веднъж, за да намажете отгоре, и се покрива с влажна кърпа; поставете на топло място, докато удвои обема си. Натиснете надолу, омесете още няколко пъти и оставете отново да втаса. Когато удвои обема си, разделете тестото на четири части. На леко набрашнена повърхност, разточете една част на правоъгълник с дебелина около 0,5 см. Поръсете леко с брашно. Поставете 1 ч.л. от розовия конфитюр на равномерни интервали върху тестото. Разточете друго парче тесто със същата дебелина и покрийте първото. Изрежете кръгли бисквитки около пълнежа. Поставете ги върху леко набрашнена тавичка и оставете да втасат. Повторете с останалото тесто. Сгорещете мазнина в дълбок тиган. Изпържете поничките до златисто. Обърнете и изпържете и от другата страна. Отцедете върху хартиени кърпи. Когато се охладят леко, поръсете с пудра захар. Поднесете с чай.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта