Регистрация

Пилешки бутчета с картофи и бира

Автор:
jeni
|
Дата:
17 Feb
|
Видяна:
235
Оцени рецептата

Необходими продукти:

800 г пилешки бутчета (4 цели, 6 горни или 8-12 долни)

1 кг картофи

200 мл бира

сол, пипер и розмарин

50 мл растителна мазнина

 

Начин на приготвяне:

Обтрийте бутчетата със сол и пипер, като вкарате подправки и под кожата. Оставете ги да почиват докато обелите картофите и ги нарежете на хапки. Потопете нарязаните картофи в студена вода. Ако имате време, дръжте ги в нея 30-40 минути. Ако ли не - и 10-тина ще свършат работа.

Отцедете картофите от водата. Не е нужно да е прекалено стриктно. Прехвърлете ги в тава и поръсете със сол и пипер. Залейте със зехтина и после изсипете бирата. На финала наредете пилешкото и, ако имате, добавете стръкче розмарин, накъсано на 2-3 части. Завийте тавата с фолио и печете 45 минути на 200 градуса. Разгърнете фолиото и допечете за 25 минути на 180 градуса.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта