Регистрация

Пилешка яхния с домати и маслини

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
35
Оцени рецептата

Необходии продукти:

1 цяло пиле или 4 цели пилешки бутчета

1 консерва домати от около 500 мл

1 ч.л. захар

сол и пипер на вкус

30-тина маслини

2 глави лук

1 морков

4 скилидки чесън

4 с.л. олио

За поднасяне:

магданоз

хляб

лимон

Начин на приготвяне:

Пилето нарежте на порции или, ако готвите с бутчета, разделете ги на долна и горна част. Обтрийте със сол и пипер. Лука, чесъна и моркова наситнете. Сгорещете олиото в тенджера, която има сигурен капак. На силен огън запечатайте мръвките за по минута от страна. Извадете в отделен съд. В останалата мазнина изсипете морковите, лука и чесъна и гответе докато лукът придобие леко златист цвят. Тогава налейте доматите от консерва с част от соса. Добавете захарта и изчакайте да закъкри хубаво.

Намалете огъня и върнете пилешките мръвки в ястието. Овкусете със сол и пипер и оставете да къкрят 15 минути. След това добавете и маслините. От опит зная, че черните и зелените маслини придават коренно различен вкус на ястието. Затова изберете тези, с които би ви харесало повече. И в двата варианта си има очарование. Оставете да се готви под капак още 30 минути.

Готовата манджа разпределете в порции. Отгоре поръсете с наситнени листенца пресен магданоз, покапете с лимон и по желание рендосайте лимонова кора (само ако плодът е био). Сервирайте с хляб за топкане на апетитния доматен сос.

 





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта