Регистрация

Пикантен сос от гъби

Автор:
ivanova
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
870
Оцени рецептата

------------------------------ За гъбения екстракт ------------------------------

1/2 ч сушени гъби манатарки

2 1/2 ч вода

------------------------------- За гъбения сос -------------------------------

1/3 ч лук, наситнен

1/2 ч вода

1 с.л. тамаринд

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. кленов сироп

Щипка черен пипер

1 стрък магданоз

1 1/2 с.л. корени от арарут (или царевично нишесте), разтворени в 2 с.л. вода

 

НА ЕКСТРАКТА: Сложете гъбите във вода в тенджера и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за около 15 минути. Извадете гъбите с решетъчна лъжица и изплакнете. Нарежете ситно и заделете. Отцедете екстракта.

НА СОСА: смесете лука, водата, тамаринда, солта, сиропа, черния пипер и клончето магданоз в тенджера. Покрийте и оставете да къкри на умерен огън за около 5 минути. Свалете от огъня и изхвърлете магданоза. Добавете екстракта и нарязаните гъби. Оставете да заври. Добавете арарута и гответе като разбърквате, докато се сгъсти. Добавете подправки на вкус. Поднесете върху ориз, картофи или паста.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта