Пай със сливи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Масло
7 Големи червени сливи, без костилки, всяка нарязана на 8 филийки по дължина
4 с.л. захар
Тесто за пай
1/2 ч.л. канела
1 белтък, разбит
Ванилов сладолед
Загрейте фурната до 200С. Постелете тавичка с фолио и намажете с масло. Сложете сливите на еднакво разстояние една от друга. Поръсете с 2 с.л. захар. Пече се, докато сливите омекнат, но са все още хрупкави - около 30 минути. Охладете в съда. Разточете тестото върху набрашнена повърхност до кръг с диаметър 30 см. Прехвърлете в тавичка за печене. Припокрийте сливите и в концентрични кръгове върху тестото, така че да се образува кръг с диаметър 23 см в центъра. Смесете останалите 2 супени лъжици захар и канелата в малка купа. Поръсете сместа със захарта върху сливите. Прегънете ръба на тестото върху сливите и прищипете, за да се запечатат всички пукнатини в тестото. Намажете блата два пъти с яйчен белтък. Печете, докато кората е златиста, около 25 минути. Прокарайте тънък остър нож внимателно по краищата на пая, за да се отлепи от тавичката. Охлажда се 15 - 30 минути. Сервирайте топло със сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ