Регистрация

Модерно и лесно пюре от грах с мента и сметана

Автор:
blazheva
|
Дата:
20 Jan
|
Видяна:
37
Оцени рецептата

Наложи ми се да измисля бърза гарнитура за свинско месо. Виждайки консервата грах в долапа, ме осени тази идея. Събрах и другите продукти, които ми бяха в наличност в хладинлика и за по-малко от 10 минути страхотната гарнитура бе готова - модерна, ароматна и прекрасна на вид. С украса от няколко заделени зърна грах и връхчета мента, цялото ястие заприлича на професионално направена храна. Съжалявам, че не го снимах, за да се изфукам.

Необходими продукти:

1 консерва врен грах - 500-600 мл отцедено тегло

200 мл готварска сметана (препоръчвам млечна)

6 стръка мента

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Отцедете грахта от сока на консервата и си заделете по желание цели зърна за украса. Останалите прехвърлете в купата на пасатора, залейте със сметаната и добавете измитите листа мента (без да слагате дръжки), като си заделите елегантните връхчета на всеки стрък за украса. Добавете малко сол и пюрирайте. При нужда налейте още сметана. След това опитайте и посолете. Ако искате по-силен и наптрапчив ментов дъх, сложете още листа - тук е въпрос на вкус.

Насладете се - вкусът е съвършен, нали?!





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта