Мексикански шоколадов сладолед
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 яйца
1 ч захар
1,8 л равни части сметана и мляко
450 г шоколадов сироп
1/2 ч.л. канела
1 с.л. ванилов екстракт
1/4 ч.л. бадемов екстракт
Разбийте яйцата на пяна на средна скорост на електрическия миксер. Постепенно добавете захарта и разбивайте, докато се сгъсти. Сгорещете равните части сметана и мляко в тенджера на слаб огън. Постепенно прибавете една четвърт от горещата смес при яйцата, след което прибавете останалата гореща смес, като разбърквате непрекъснато. Варете на слаб огън, докато сместа леко се сгъсти. Свалете от огъня и прибавете шоколадовия сироп и останалите съставки. Охлажда се в хладилник. Изсипва се в съд, подходящ за фризера или в уред за сладолед, като замразите според инструкциите на производителя. Оставете за поне 1 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ