Регистрация

Медено-шоколадови бонбони

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
17 Sep
|
Видяна:
17
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 с.л. мед

2 с.л. какао на прах

1 с.л. натрошени ядки от вид по избор

1 с.л. кокосово масло (най-полезната мазнина на света)

1/2 ампула ванилия

Начин на приготвяне:

Изсипете всички съставки в купичка, като предварително сте оставили меда и кокосовото масло в топла стая или на пряка слънчева светлина, за да се втечнят. Разбъркайте много добре. Приберете в хладилник. След 30 минути разбъркайте пак - вече ще е по-трудно. След още 30 минути пак разбъркайте. После приберете във фризер за 15 минути. След това с лъжичка гребвайте от сместа и въртете между ръцете си докато се оформи бонбон. Подредете в поднос с отстояние и съхранявайте в хладилник.

Можете да овалвате готовите бонбони в натрошени ядки, шарени пръчици или кокосови стърготини. Вадете от хладилника непосредствено преди поднасяне, защото кокосовото масло се втечнява на стайна температура. Друг съвет е да опитате сместа преди да я пъхнете в хладилника. Ако ви се стори, че има нужда от още ванилия, ядки или мед - не се свенете да си добавите. Тези бонбони могат да се съобразят идеално с вашия вкус.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта