Маминият доматен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 средно голяма глава лук, нарязан
1/2 ч зехтин
1,3 кг домати; узрели, едро нарязани
85 г домати, сорт Рома, обелени
1 морков; малък, обелен и нарязан
2 стръка магданоз
1 скилидка чесън
1 ч.л. босилек, сушен
1 стрък целина, с листа, едро нарязан
Поставете лука и половината от зехтина в тенджера и варете, докато лукът леко покафенее. Добавете доматите, морковите, магданоза, чесъна, солта, босилека и целината. Гответе, покрито с капак, на умерен огън, като се разбърква от време на време, за 1/2 час или докато зеленчуците са много меки. Прецедете през мелница, опитайте на вкус за сол и коригирайте, ако е необходимо. (Ако сосът е твърде рядък, сложете на огъня отново да се сгъсти.) Отстранете от огъня, добавете останалия зехтин и се разбърква.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ