Регистрация

Лучен сос за потапяне със спанак

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
984
Оцени рецептата

300 г спанак

1 ч извара

1 с.л. лимонов сок

1/2 ч кисело мляко

1/2 ч наситнен пресен магданоз

1/4 ч нарязан зелен лук

1 ч.л. сол

 

Подрежете стъблата и едрите листа на спанака. Изплакнете добре; задушете, покрито, на средно-висока температура, във вода за 3 до 4 минути или само докато поомекне. Отцедете, изцедете излишната влага и нарежете едро. В блендер или кухненски робот, разбийте изварата с лимоновия сок, до  смесване. Добавете спанака, киселото мляко, магданоза, лука, сол и черен пипер на вкус; разбийте до смесване. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 4 часа или за през нощта.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта