Регистрация

Лесен ябълков пай

Автор:
Силвето
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
556
Оцени рецептата

6 средно големи ябълки, обелени

1 неизпечен блат за пай

400 г подсладено кондензирано мляко

Смляна канела

 

Нарежете ябълките на половинки и извадете сърцевината. Набодете повърхността на ябълките с вилица. Поставете една половинка ябълка, с нарязаната страна надолу, в центъра на блата за пай. Подредете останалите ябълки в центъра на пръстен около ябълката. Изсипете кондензираното мляко отгоре. Поръсете с канела. Пече се в предварително загрята на 210С фурна за 20 минути. Намалете температурата до 150С и се пече за 50 минути или докато ябълките омекнат. Охлажда се върху решетка.





Виж още от категория "Бързо и лесно"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта