Регистрация

Лесен ябълков пай с кондензирано мляко

Автор:
marto
|
Дата:
06 Apr
|
Видяна:
565
Оцени рецептата

Необходими продукти:

350 г брашно

200 г масло

150 мл вода

1/2 ч.л.сол

50 г захар

6 средно големи ябълки, обелени

400 мл подсладено кондензирано мляко

канела

Начин на приготвяне:

Смесете брашното със захарта и солта. Водата дръжте в хладилник преди да дойде време за месенето. Трябва да е много студена. Маслото също. Нарежете маслото на кубчета в брашното и претрийте с пръсти докато стане на трохи. Налейте водата и оформете тесто. Приберете за 15 минути в хладилник.

От тестото оформете кръгла кора, с която покрийте дъното и стените на тава за пайове. Отгоре покрийте с хартия за печене, а върху нея сложете бобени зърна, камъни или морска сол. Печете в предварително захрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

Ябълките обелете, почистете и нарежете на полумесеци. Подредете върху горещата основа на пая. Отгоре залейте с кондензираното мляко и поръсете с канела. Върнете във фурната за още 40-тина минути.

 

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта