Регистрация

Конячен сос

Автор:
Юлия
|
Дата:
01 Nov
|
Видяна:
844
Оцени рецептата

2 с.л. масло

2 големи лука шалот, нарязани фино

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. коняк

1/2 ч бульон

1/2 ч пълномаслена сметана

115 г гъби шийтаке, нарязани на филийки

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

 

Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете лука и чесъна и запържете леко, докато омекнат, около 3 - 4 минути. После добавете коняка и запалете. За да направите това, махнете тенджерата от котлона и допрете запалена клечка кибрит до ръба на съда; изпаренията на коняка ще се запалят. Дръжте съда надалече и изчакайте пламъците да утихнат от само себе си. Добавете бульона и сметаната и оставете да къкри на слаб огън, докато се сгъсти, около 15 до 20 минути. След това се добавят гъбите и оставете да къкри за още 3 - 5 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус и поднесете веднага.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта