Касерола с боб и сисрене
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
4 ч шарен боб, отцеден
115 г крема сирене
1 ч цедено кисело мляко
1/2 ч настърган кашкавал
1 с.л. вода
1 1/2 ч лук, нарязан
3 големи скилидки чесън, счукан
3/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. босилек
черен пипер лют червен пипер 1 средно голяма тиквичка, нарязана на парчета
2 средно големи домата, нарязани на кубчета
щипка риган щипка босилек сол и пипер За топинга: 1 ч царевично брашно
1/2 ч брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч кисело мляко
1 голямо яйце
Добавете крема сиренето, киселото мляко и кашкавала в горещия сварен боб и разбъркайте добре. Задушете лука, чесъна и подправките във вода за 5-8 мин. и се добавят към бобената смес. Смесва се и се прехвърля в намазана 2-л касерола. Запържете тиквичките за 3 минути и се добавят доматите и подправките; охладете. Намажете върху бобената смес. Смесете сухите съставки за топинга. Разбийте киселото мляко и яйцата и се добавят към сухите съставки. Намажете върху бобената смес и зеленчуците. Печете на 190С за 40 минути.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ