Регистрация

Домашен шоколад с авокадо

Автор:
desislavva
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
226
Оцени рецептата

Този шоколад е полезен вариант на любимата Нутела, но е здравословен и веган. Съдържа важни компоненти за тялото и е доста вкусен. Можете да го хапвате директно или да намажете върху филия, исквита, плод или крекер. След като направите базисната рецепта импровизирайте. Аз добавях в различните опити лют пипер, малко едра сол и парченца крокант. Всеки път става много добре. Хапнете го до 24 часа след направата, защото авокадото потъмнява и променя текстурата си. Затова и не препоръчвам по-голямо от предложеното количество.

Необходими продукти:

1 авокадо

60 г сурови ядки (кашу, лешници или комбинация от двете)

1 с.л. мед (ако искате по-силна сладост, може и 1,5 с.л.)

2-3 с.л. какао на прах

добавка по избор (едра сол, лют пипер, крокант, шоколадови капки, натрошени бисквити)

 

Начин на приготвяне:

Приберете всички съставки в блендера (без добавката, която сте си избрали) и пюрирайте до получаването на гладка смес. Добавете избран от вас продукт или оставете така. Хапвайте и се наслаждавайте. Това е всичко!





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта