Регистрация

Джиндифилов доматен бульон с пападам

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
16 Jun
|
Видяна:
1787
Оцени рецептата

5 пападама от по 10 см

12 големи листа спанак, нарязани на тънки ленти

1 с.л. фъстъчено олио

1 ч.л. кимион семена

1 1/2 с.л. джинджифил, настърган

1 ч.л. лют червен пипер

1/4 ч.л. куркума

3 зрели домата, обелени, без семената и нарязани на кубчета

5 ч бульон

сол и пипер

2 с.л. кориандър, нарязан

 

С ножица нарежете пападамите на ленти с широчина 2,5 см. Сгорещете олиото на умерен огън. Добавете кимиона, джинджифила и лютия пипер, запържете, докато семената леко потъмнеят. Добавете куркумата и доматите и гответе около 4 - 5 минути. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за 15 минути. Овкусете със сол и пипер. Точно преди сервиране, добавете пападама и спанака и оставете да къкри за около минута. Сипете в затоплени купички и гарнирайте с кориандър.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта