Регистрация

Джинджифилови пилешки крилца

Автор:
ivanka
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
877
Оцени рецептата

1 ч соев сос

1/2 ч винен оцет

1/2 ч зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

1/4 ч пресни листа мащерка или 1 с.л.

2 с.л. пресен джинджифил, нарязан

1/4 ч кафява захар

2 ч.л. смляно индийско орехче

2 ч.л. смлян карамфил

2 ч.л. смлян бахар

12 пилешки крилца, разделени

6 - 8 стръка зелен лук, нарязан

2-4 люти чушлета, без семената, нарязани ситно

 

В кухненски робот, снабден със стоманено острие, смесете всички съставки с изключение на пилешките крилца. Разбийте за 10 до 15 секунди при висока скорост. Излейте марината в купа и добавете крилцата. Оставете в хладилника в продължение на 4 до 6 часа, като се разбърква след 3 часа. Загрейте фурната до 190С. Махнете крилцата от маринатата и ги поставете върху решетка за печене в тавичка. Пече се, докато се зачервят, 15 - 20 минути. Подредете пилешките крилца върху листа маруля и сервирайте веднага със студени напитки.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта