Гъбен сос в микровълновата фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г пресни гъби, почистени и нарязани по дължина
2 с.л. масло или маргарин
1/4 ч брашно
1 ч пилешки или телешки бульон - домашен, консервиран или на кубче
1 ч сметана
1 с.л. нарязан магданоз
1/4 ч.л. сол
1. Поставете гъбите и маслото в стъклена купа и покрийте с найлоново фолио. Гответе в микровълновата фурна за 2 - 3 минути на висока мощност или докато гъбите омекнат, разбъркайте отново.
2. Извадете от фурната. Смесете брашното с маслото и сварените гъби. Добавете бульона постепенно, като се разбърква непрекъснато. Гответе без да покривате в микровълновата фурна още 6 минути, като се разбърква на всяка минута.
3. Добавете сметаната постепенно в гъбената смес, като се разбърква непрекъснато. Сгорещете покрити в микровълновата фурна до температура за сервиране (около 2 минути), разбъркайте отново.
4. Извадете от фурната, разбъркайте с магданоза и солта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ