Регистрация

Вегетарианско тофу

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
7493
Оцени рецептата

6 сушени черни китайски гъби

1 пакет тофу, нарязано на кубчета

8 ч вода

1 с.л. консервирани зеленчуци, изплакнати

5 с.л. студена вода

2 с.л. зеленчуков бульон

4 ч.л. чили олио

1 с.л. бобен сос

1 1/2 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. сусамово олио

1/2 ч.л. захар

1/2 ч.л. смлян бял пипер

2 с.л. олио

1/4 ч фино нарязан зелен лук

1 1/2 ч счукан чесън

2 ч.л. фино настърган джинджифил

3/4 ч пресен или замразен грах, размразен

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

 

Покрийте гъбите с гореща вода и се оставя да престои 1 час. Отцедете и махнете стъблата. Изплакнете добре гъбите и ги отцедете. Нарежете на малки кубчета. Заделете. Сложете тофуто в голям гевгир. Сложете 8 ч вода да заври. Изсипва се в метална купа, малко по-голяма от гевгира. Поставете гевгира внимателно във водата. Оставете да престои 30 минути. Отцедете тофуто. Смесете гъбите и консервираните зеленчуци в средно голяма купа. Смесете 5 супени лъжици вода и следващите 8 съставки в малка купа. Загрейте олиото в горещ тиган или уок на силен огън. Добавете лука, чесъна и джинджифила и запържете 1 минута. Добавете сместа с гъби и се разбърква за 1 минута. Разбъркайте сместа с бульона. Добавете го в тигана, заедно с граха и запържете, докато сосът заври, около 1 минута. Добавете тофуто и разбъркайте леко да се покрие със сос. Гответе около 2-3 мин. Поръсете с пипера и поднесете.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта