Регистрация

Болонезе

Автор:
петя добрева
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
849
Оцени рецептата

4 чаена лъжичка зехтин

1/2 чаша лук, нарязан

2 скилидки чесън, счукан

1/4 чаша моркови, настъргани

1/4 чаша целина, наситнена

226 г телешко месо, смляно

2 чаши домати консерва, отцедени, ситно нарязани

1 чаена лъжичка сол

пипер

индийско орехче

 

Сгорещете зехтина в голяма тенджера и прибавете лука и чесъна и запържете леко, докато лукът стане полупрозрачен. Добавете доматите. Разбърква се в продължение на една минута след това добавете останалите съставки, при непрекъснато бъркане с вилица, докато месото се натроши и изгуби розовия си цвят. Гответе на слаб огън, като разбърквате често, докато част от течността се изпари, около 3 минути.

Добавете останалите съставки и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато сосът се сгъсти, около 30 минути.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта