Регистрация

Бобен пай

Автор:
jordana
|
Дата:
16 Jan
|
Видяна:
507
Оцени рецептата

1/2 ч лук, нарязан на кубчета

1/3 ч зелена чушка, нарязана на кубчета

225 г пуешка кайма

225 г консерва черен боб, отцеден

225 г доматен сос

1 пакет подправка за тако

1 ч царевично брашно

2 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

1 яйце - разбито

1/3 ч мляко

2 с.л. растително масло

1 ч консервирана царевица, отцедени

115 г настърган Чедър

 

Загрейте фурната до 180ºС. Напръскайте тавичка за пай с диаметър 23 см с незалепващ готварски спрей и оставете настрана. Намажете незалепващ тиган с малко олио. Запържете лука и чушката до омекване, около 3 - 5 мин. Добавете пуешкото и гответе, докато вече не е розово, като натрошавате на малки парчета, докато се готви. Добавете боба, доматения сос и тако подправката. Заделете. В средно голяма купа, смесете царевичното брашно, захарта и солта. В отделна купа разбийте заедно яйцата, млякото и олиото. Добавете яйчената смес при сместа с царевично брашно и се комбинират добре. Добавете отцедената царевица. Притиснете сместа с царевично брашно в приготвената тава за пай, така че да се получи равномерен блат. Изсипете бобената смес отгоре. Пече се 20 минути. Поръсете отгоре с настъргания чедър и се пече още 5 минути, или докато сиренето се разтопи. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете. 





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта