Регистрация

Бисквитки с шоколад и ядки

Автор:
Жана
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
926
Оцени рецептата

3/4 ч мазнина за сладкиши с аромат на масло

1/2 ч кафява захар

2 с.л. мляко

1 1/2 ч.л. ванилия

1 яйце

1 1/4 ч брашно, универсално

1/3 ч какао

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

3/4 ч орехи, нарязани на едри парчета

1/2 ч шоколадов чипс, полусладък

За сиропа:

1/2 ч бял шоколад, нарязан на малки парченца

1/2 с.л. мазнина за сладкиши с аромат на масло

Нарязани орехи (по желание)

 

1. Загрейте фурната до 180ºС.

2. Смесете мазнината за сладкиши, кафявата захар, млякото и ванилията в голяма купа. Разбийте на средна скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Прибавете яйцето. Смесете брашното, солта и содата за хляб. Прибавете ги при течната смес, докато се обединят. Прибавете шоколадовия чипс и ядките.

3. Сложете по 1 пълна с.л. на няколко сантиметра една от друга върху тава за печене.

4. Печете 8 до 10 минути или до желаната готовност на бисквитките. Охладете за 2 минути върху решетка и извадете от тавата. Оставете да се охладят напълно.

На глазурата:

Разтопете 1 чаша полусладък или бял шоколад с 1 чаена лъжичка мазнина на много слаб огън. Разбърква се добре. Полейте със сместа бисквитките и поръсете с ядки преди шоколадът да се е втвърдил. Шоколадът се втвърдява бързо. Поставете в хладилника за няколко минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта