Регистрация

Бананов крем-карамел

Автор:
Наталия
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
484
Оцени рецептата

1 1/4 ч захар

2 средно големи леко презрели банана, обелени и нарязани на парчета

8 големи яйца

2 консерви кондензирано мляко (340 г)

2 ч.л. екстракт от ванилия

1/2 ч.л. настъргано индийско орехче

1/4 ч.л. сол

Ягоди (за гарниране) - по желание

 

1. Напълнете тава с гореща вода и я сложете върху решетка в центъра на фурната. Загрейте фурната до 180С.

2. В малка тенджера, сгорещете 1/2 чаша захар на умерен огън за около 5 минути, като се разбърква от време на време, докато захарта се разтопи и стане златисто кафява. Веднага излейте сместа в тавичка за печене на хляб, така че захарта да покрие напълно дъното на съда.

3. В голяма купа, разбийте бананите и останалите 3/4 чаша захар с електрически миксер на висока скорост, докато напълно се втечнят и не останат бучки. Прибавете яйцата.

4. Добавете кондензираното мляко, ванилията, индийското орехче и солта. Разбийте с миксер на ниска скорост или просто се разбърква, докато се смесят. Изсипете сместа в тавичка за хляб.

5. Внимателно поставете тавата в центъра на съда с топла вода. Пече се 1 час и 15 - 20 минути или докато нож, пъхнат в близост до центъра, излезе чист и се зачерви отгоре. Извадете тавата от водата и прехвърлете върху решетка, за да се охлади напълно. След като се охлади, покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 8 часа.

6. Преди поднасяне, прокарайте тънък нож около ръба на крема. Обърнете в чиния за сервиране и полейте с всички сокове от съда. Нарежете на 10 парчета и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта