Регистрация

Бадемови кифлички

Автор:
hodjeva
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
1019
Оцени рецептата

1/2 чаша масло, меко

1 чаена чаша брашно

2 с.л. вода

1/2 чаша масло

1 чаша вода

1 чаена лъжичка бадемов екстракт

1 чаена чаша брашно

3 яйца

Счукани орехи

пудра захар

глазура

 

Загрейте фурната до 180. Нарежете 1/2 чаша масло в 1 чаена чаша брашно. Поръсете 2 супени лъжици вода над сместа и разбъркайте с вилица. Оформете на топка, разделете на половинки. Сложете в ненамаслена тава за печене, притиснете с длан всяка половина, така че да се получи ивица с дължина около 30 см и 7 см широчина. Лентите трябва да са на около 6-7 сантиметра една от друга.

В тенджера, сгорещете 1/2 чаша масло и 1 чаша вода до кипене. Свалете от огъня и бързо прибавете бадемовия екстракт и 1 чаена чаша брашно. Разбъркайте енергично на слаб огън, докато сместа образува топка, около 1 минута. Отстранете от огъня.

Прибавете яйцата, едно по едно, разбийте до гладкост. Разделя се на две и се разпределя върху ивиците в тавата, така че да ги покрие напълно. Печете около 60 минути или до кафяво. Охладете. Глазирайте с глазурата с пудра захар и щедро поръсете с ядки. За 10-12 порции.

На глазурата с пудра захар:

Смесете 1 1/2 чаша пудра захар, 2 супени лъжици масло, (меко), 1-1 ½ чаени лъжици. бадемов екстракт или 1 1/2 ч. л. ванилия и 1 - 2 супени лъжици топла вода, до гладкост.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта