Регистрация

Рецепти от категория "Зеленчуци"

Моркови Марсала

3 с.л. масло 14 средно голяма глава Моркови, нарязани на 0,3 см диагонални филийки 3/4 ч сухо ликьорно вино Марсала 1 с.л. пилешки ... виж още »

Задушен артишок с лук

12 малки артишока 1 средно голям лимон 2 средно големи глави лук, нарязани на 4 1 скилидка чесън 1 ч.л. риган, сушен 1/4 ч зехтин 1 ... виж още »

Аспержи с гъби шийтаке и пармезан

900 г аспержи 225 г гъби шийтаке 1/4 ч неосолено масло 1/4 ч нарязан ситно лук шалот 1 с.л. фино нарязан магданоз 1 с.л. нарязан ... виж още »

Основна зеленчукова супа

3 ч телешки бульон 2 ч вода 1 ч доматен сок 2 картофа - среден размер 3 моркова, нарязани на кубчета 1 малка глава лук, ... виж още »

Зелеви сармички

1 голяма глава зеле 1 голяма глава лук, нарязан 6 малки моркова 3 стръка целина 1/4 ч.л. сол 1 1/2 ч доматен сок 450 г телешка ... виж още »

Тиквички в сос

6 малки тиквички 2 скилидки чесън, фино смлени 1 с.л. масло 1 с.л. брашно сол, черен пипер настъргано сирене   Настържете тиквичките и поръсете със сол. Поставете ... виж още »

Пилешки пай

2 половинки пилешки гърди 6 пилешки бутчета Сол Пипер 2 с.л. масло 2 с.л. олио 1 консерва пилешки бульон 1 малка глава лук, нарязана на четвъртинки 1 стрък ... виж още »

Печена леща с ябълково пюре

1 1/3 ч леща 2/3 ч ядки; смлени 2 ч белтъци 1 1/2 ч нискомаслено мляко 2/3 ч ябълково пюре 2 ч царевични люспи 1/3 ч.л. ... виж още »

Ароматен патладжан по индийски

1 средно голям патладжан 2 с.л. зеленчуково олио 2 - 3 люти чушки, нарязани на кубчета 1/4 ч.л. асафетида 1 - 2 ч. л. ... виж още »

Пържен артишок

12 артишока; пресни сокът на 2 лимона 2 с.л. сол 1 ч.л. пипер; прясно смлян 3 ч зехтин   Почистете артишока и оставете сърцевината, накиснете в ... виж още »

Огретен със земна ябълка

340 г земна ябълка, тънко нарязана Сол Пипер Счукан чесън 200 мл бульон Масло Сметана, гореща Магданоз; нарязан   Сложете нарязаните земни ябълки в добре намазана с масло тавичка ... виж още »

Червено зеле с ябълки

1,3 кг червено зеле 6 с.л. мазнина от бекон или масло (или по-малко) 1 глава лук, ситно нарязан 1 ч червено вино, сухо 2 ... виж още »

Тиквени картофи

Равни части тиква и картофи, обелени 1 глава лук, ситно нарязан масло бекон сол и черен пипер на вкус   Сварете заедно равни части обелени картофи ... виж още »

Вкусно зеле

1 зелка червено зеле (680 – 900 г) 1 глава лук 1 пащърнак 1 голяма ябълка 1 с.л. мед 14 г масло 2 с.л. плодов оцет ... виж още »

Зеле с джин и хвойна

450 – 500 г зеле, нарязано по дължина, на 6 парчета, без да махате кочана 2 лука шалот, наситнен 6 плода хвойна 1 ... виж още »

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта