Регистрация

Диета със сини сливи за редовно изхождане

09 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 5678
Диета със сини сливи за редовно изхождане

Яжте сини сливи три пъти в седмицата, за да подобрите качествено метаболизма си.

Навлизаме в сезона на сините сливи – сочни и вкусни плодове, богати на витамини и минерали, които благоприятстват заздравяването на костите, борят проблемите с бъбреците и пикочните пътища и благоприятстват работата на отделителната система и стомашно-чревния тракт. Те са богати на провитамин А, витамините В1, В2 и С, както и на важните за тялото елементи калий, магнезий, фосфор, натрий и желязо. Фибрите в тях регулират метаболизма, а съвкупността от всичките им компоненти е естествено хапче за разкрасяване и извайване на страхотна фигура.

Днес ние от kulinarno.bg  ще ви предложим една диета, с която да се възползвате максимално от полезните свойства на сините сливи. Хранителният режим не гарнатира трайно смъкване на много килограми – неговата цел е друга – да вкара в релси метаболитните процеси в тялото, да го пречисти от натрупани токсини и да подпомогне редовното ходене до тоалетна без затруднения и употреба на лекарствени медикаменти. Твърде вероятно е по време на диетата да свалите някое друго килце, защото тя има за цел за да регулира отделянето, така че ще имате шанса да махнете всичко ненужно от себе си.

И за финал – не се стряскайте – диетата е с продължителност 1-2 месеца, но това не означава, че през цялото време ще трябва да спазвате хранителен режим. Напротив – тя се прилага три дни от седмицата – понеделник, сряда и петък (разбира се можете да си изберете и други три дни, като се стараете да са през един). През останалото време можете да се храните както сте свикнали да си хапвате до сега, като има вариант от само себе си да намалите размера на порцийте, тъй като влизането в ритъм ще нормализира правилното отделяне на хормона на глада – грелин. В дните, в които спазвате режима трява да се постараете приемът на вода да не пада под 2,5 литра. Диетата може да продължи докато на пазара се намират сини сливи, така че ако ви допадне, ще можете продължително време да се радвате на ефекта й, който дори и след прекратяването, ще се зъдържи за поне двойно на времето на режима. А ето го и него:

Понеделник: За закуска изяжте 200-300 мл кисело мляко с ½ с.л. мед и 6-8 сини сливи, в зависимост от големината. Два часа след закуската си хапнете 300 г сини сливи. След още 2 часа обядвайте с купичка сварен ориз. Три-четири часа по-късно изяжте още 200 г сини сливи. За вечеря хапнете 100 г сушени сини сливи.

Сряда: Закусете с 300 г обезкостени сини сливи, нарязани на кубчета и подсладени с малко мед и канела. Два часа след закуската изяжте едно варено яйце. На обяд си направете плодова салата със смачкани сини сливи (около 100 г), 100 г друг плод по избор и 100 г безсолна извара. Следобеда хапнете 100 г сушени сини сливи. За вечеря си опечете пилешки гърди и ги поднесете със свежа салата. Общият размер на порцията не трябва да надхвърля 350 г.

Петък: За закуска си нарежете 300 г сини сливи с мед, канела и ванилия. Може да добавите и няколко лъжици кисело мляко. Обядвайте 2 варени яйца. Следобеда хапнете 200 г свежи сини сливи, а за вечеря – 100 г сушени.

 

А ето и няколко рецепти за ястия със сини сливи, от които можете да се възползвате в дните, когато не сте на диета:

Огромен кекс с родни плодове

Мармалад от сини сливи с портокал

Чери домати със сини сливи

Енергиен десерт

Фазани със сини сливи и бекон

Мини палачинки от оризово брашно със сос от сини сливи

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пастети от сушени сини сливи за сладост и здраве

Вкусно домашно лекарство от сини сливи за отслабване, поддържане на здрави кости, красива кожа, надежден имунитет и редовен стомах.   виж още »

Ленено прочистване за здраве и редовна тоалетна

Диета с лен за редовен стомах чисти тялото и спомага за отслабване и разкрасяване.   виж още »

Дефекацията и храната – наболял проблем, за който не говорим

Редовното ходене до тоалетна изисква отговорност към подбора на продуктите в дневното меню. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта